Praat mee op dinsdag 29 maart 2022 over veilig en gezond ouder worden in Schelfhorst

1024 683 maryke

Afgelopen jaar hebben een flink aantal inwoners van Schelfhorst meegedaan aan de Gezondheidsmonitor van de GGD Twente. Met hun hulp heeft de Gezondheidsmonitor veel cijfers opgeleverd. Deze cijfers geven een goed beeld van hoe inwoners van 65+ in Schelfhorst hun gezondheid en hun woonomgeving ervaren. Zo bleek 66% van de ouderen in Schelfhorst hun gezondheid als goed tot zeer goed te ervaren. Ook bleek dat de helft van de wijkbewoners hun woning ongeschikt vindt om ouder in te worden.

Op zoek naar uw verhaal achter de cijfers

De GGD heeft met de Gezondheidsmonitor een goed beeld gekregen van wat mensen in Schelfhorst vinden. Nu wil de GGD graag weten welke verhalen en ervaringen er achter deze cijfers zitten. Om straks bijvoorbeeld de gemeente Almelo nog beter te kunnen adviseren. Daarom zijn wij op zoek naar u en uw buren en nodigen u graag uit voor een bijeenkomst.

Praat u mee op 29 maart 2022?

Op dinsdag 29 maart van 14:00-17:00 uur kunt u meepraten over hoe u in Schelfhorst veilig en gezond ouder kunt worden. U gaat met 4 of 5 buurtgenoten en een gespreksleider van de GGD rond de tafel in wijkcentrum De Schelf. Verschillende onderwerpen komen aan bod. Van leefstijl en leefomgeving tot zingeving en geluk.

TOPFIT Citizenlab

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een groter onderzoek in de wijk Schelfhorst dat wordt uitgevoerd door TOPFIT Citizenlab. TOPFIT Citizenlab is een samenwerking van burgers, onderzoekers van Universiteit Twente, hogeschool Saxion, de gemeente Almelo, GGD Twente en Lang zult u wonen.

Aanmelden

Aanmelden kan bij onderzoeker Karin van Leersum.
Mail:  c.m.vanleersum@utwente.nl
Telefoon: 053-489 5293
Of via het contactformulier op de website

Meer weten over de uitkomsten van de GGD Monitor? Kijk dan op https://schelfhorst.langzultuwonen.nl/helft-inwoners-schelfhorst-vindt-hun-woning-niet-toekomstbestendig/

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy