Op de koffie bij studenten in het Schelfhorstpark!

1024 683 mariawalters

In het Schelfhorstpark stonden vanmiddag 8 studenten van hogeschool Saxion klaar met koffie, thee en een goed gesprek. Ondanks het sombere weer was het gezellig aan de koffiekar van Noaberhoes Windmolenhoek, die de studenten voor deze gelegenheid huurden.

Even niet online

Maria Walters van Lang zult u wonen is één van de begeleiders van de studenten. Ook zij kwam even langs en is zeer tevreden. “Ik ben blij dat de studenten dit initiatief genomen hebben. Het is best ingewikkeld om tijdens deze coronaperiode toch je onderzoek te kunnen doen en coronaproof met mensen in contact te komen. Dit was een heel goed idee. Even niet online!”

Onderzoek naar activiteiten in het park

De studenten onderzoeken hoe inwoners van Schelfhorst veilig, gezond en gelukkig ouder kunnen worden en welke rol het Schelfhorstpark daarin kan spelen. Ook kijken ze hoe technologie daarbij een handje kan helpen. Dit is belangrijk om te weten omdat de wijk de komende jaren sterk vergrijst. Eind januari ronden de studenten hun onderzoek af en presenteren zij hun resultaten.

TOPFIT Citizenlab

Het onderzoek in de wijk Schelfhorst is onderdeel van het programma TOPFIT Citizenlab, een samenwerking van burgers, onderzoekers van Universiteit Twente, hogeschool Saxion, de gemeente Almelo, GGD Twente en Lang zult u wonen.

Leermoment

Wat de studenten ervan vonden en wat hun leermoment is? Kijk maar even in het filmpje!

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy