Studenten nodigen inwoners Schelfhorst uit voor koffie en thee in Schelfhorstpark

1024 683 mariawalters

Donderdagmiddag  16 december serveren 8 studenten van hogeschool Saxion koffie en thee in het Schelfhorstpark bij de jeu de boules baan.  Ze knopen daarbij het gesprek aan met wijkbewoners als onderdeel van hun onderzoek. “We hopen dat veel mensen even aanwippen bij de koffiekar voor koffie of thee en een praatje met ons”, zegt Thomas die commerciële economie studeert.

Onderzoek naar activiteiten in het park

De studenten onderzoeken hoe inwoners van Schelfhorst veilig, gezond en gelukkig ouder kunnen worden en welke rol het Schelfhorstpark daarin kan spelen. Ook kijken ze hoe technologie daarbij een handje kan helpen. Dit is belangrijk om te weten omdat de wijk de komende jaren sterk vergrijst.

De studenten hebben een achtergrond in verpleging, zorg en technologie, commerciële economie en toerisme. Zij werken samen in het ‘Smart Solution Semester’ en kijken zo vanuit verschillende invalshoeken naar ouder worden. “We zijn begonnen met gesprekken met inwoners bij het winkelcentrum. Daarna hebben we een enquête uitgevoerd waar meer dan 100 mensen aan mee hebben gedaan”, vertelt Manouk. “En nu willen we graag in gesprek, onder het genot van een kop koffie en thee”, vult Thomas aan. “We hopen dat veel mensen even aanwippen!”

TOPFIT Citizenlab

Het onderzoek in de wijk Schelfhorst is onderdeel van het programma TOPFIT Citizenlab, een samenwerking van burgers, onderzoekers van Universiteit Twente, hogeschool Saxion, de gemeente Almelo, GGD Twente en Lang zult u wonen.

Kom ook even langs!

Datum: 16 december 2021
Locatie: Schelfhorstpark, jeu de boules baan
Tijd: 13:00-16:00 uur

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy